Nu får alla barn barnförsäkring

Publicerad 2011-09-01

Freja, 5, nekades en försäkring av Folksam. Nu ändrar de reglerna. Här är Freja med mamma Zarah.

Freja, 5, fick ingen försäkring hos Folksam – hon ansågs för tjock.

I dag backar försäkringsjätten.

Nu kan hon, och alla andra barn som nekats, få deras nya barnförsäkring.

Daniel Eriksson, ansvarig för barnförsäkringar på Folksam.

– På Folksam välkomnar vi nu alla barn som tidigare fått avslag på sin ansökan om barnförsäkring att teckna den nya försäkringen, säger Daniel Eriksson som är ansvarig för barnförsäkringar på Folksam.

Det var i juni som Aftonbladet uppmärksammade femåriga Freja som "hade för hög riskfaktor" för att bli kund hos försäkringsbolaget.

Trodde det var ett skämt

Ett brev damp ner i brevlådan och mamma Zarah Samuelsson trodde först att det rörde sig om ett skämt. Sedan förstod hon att det var allvar, att Folksam ansåg att hennes friska, glada dotter hade för högt BMI för att få en barnförsäkring. Då blev hon ledsen.

Efter Aftonbladets avslöjande backar Folksam och Freja är välkommen som kund hos Folksam. Och hon är inte ensam. Det är runt tio procent av barnen som inte fått en fullvärdig barnförsäkring på grund av hälsorisker.

– Vi har bett Freja och hennes mamma om ursäkt. Det gjorde vi direkt på midsommardagen men jag vill gärna passa på att göra det igen i dag, säger Daniel Eriksson.

”Djupt olyckligt”

Han berättar att fallet med Freja var "djupt olyckligt".

– När man såg bilden på Freja i Aftonbladet var det uppenbart att vi inte kunde stå för det beslut vi tog och därför backade vi.

Han är stolt över Folksams översyn av barnförsäkringen.

– Det här är ett stort steg för Folksam men även för försäkringsbranschen i stort.

ANNONS