Lägger ner politiken om hon tvingas bort

Uppdaterad 2011-08-03 | Publicerad 2011-08-01

Maud Olofsson slutar helt om hon tvingas bort från näringsministerposten

TRIANGELDRAMA Vem får ta över Centerpartiet? Annie Johansson håller handen med Maud Olofsson som sitter bredvid Anna-Karin Hatt som sägs vara den som Maud allra helst vill ska efterträda henne. Anders W Jonsson ryggar visserligen tillbaka på bilden, men helt borträknad är han inte.

Maud Olofsson lämnar snart posten som partiledare – och kanske politiken.

Hon hotar med att hoppa av om hon tvingas lämna näringsministerposten.

– Slutar jag som minister så slutar jag helt och hållet, säger Olofsson till Allehanda.se.

I september kommer Centerpartiet att välja ny partiledare då Maud Olofsson efter tio på posten meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Nu hotar hon med att lämna politiken helt och hållet om hon inte får sitta kvar som minister när den nya partiledaren har fått säga sitt.

– Jag har sagt att jag kan tänka mig att sitta kvar. Annars gör jag något annat. Slutar jag som minister så slutar jag helt och hållet, säger hon i en intervju med Allehanda.se.

Oklar framtid

Något klart besked över vad hon ska göra om hon tvingas bort från partiets toppskick när en ny ledare valts har inte näringsministern.

– Då gör jag något annat. Vi får se. Jag har aldrig vetat vad jag ville bli.

I intervjun med Allehanda.se hinner den avgående partiledaren också med att skicka en känga till Socialdemokraterna, som hon menar aldrig gav Mona Sahlin en ärlig chans under sin tid som ledare.

– Det där partiet klarar inte av kvinnor i toppen, nu har de fått som de ville, en gubbe med mustasch. Det passar, säger Olofsson.

Hon uppger också att hon valt att stödja Sahlin när företrädare för Socialdemokraterna talat illa om henne inför centerledaren.

Tre kandidater

När Centerpartiet ska välja ny ledare finns det tre kandidater, ekonomisk-politiska talesperson Annie Johansson och IT-minister Anna-Karin Hatt, samt riksdagsledamoten och barnläkaren Anders W Jonsson