Grillad vinge var kycklingskalle
Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-25
Fredrik, 12: Jag höll på att kräkas
Huvudlös matlagning?
Tyvärr inte.
– Jag höll på att kräkas, säger Fredrik Jönsson, 12.
Fredrik Jönsson, 12, skulle överraska sina föräldrar med en god middag.
Mest överrumplad blev han själv.
På fatet, bland kycklingvingarna, låg ett avslitet fågelhuvud.
– Det var hemskt, jag höll på att kräkas. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.
”Det var ruggigt”
En stund senare kom mamma och pappa hem till villan i jämtländska Gäddede.
Inte heller de blev sugna på att sätta tänderna i fjäderfäet – torsdagsmiddagen ställdes in.
– Det var ruggigt, jag började må illa. Man förstår inte vad de har för kontroller, säger Fredriks mamma, Elisabeth Mickelsson, 41.
På Guldfågel är man inte överraskad. Det kan inträffa i och med att kycklingarna styckas automatiskt med maskiner, säger företagets vd Jimmy Samuelsson.
Innan de grillades borde någon ha plockat bort huvudet för hand, säger han.
– Men här passerar 16 miljoner kycklingar om året. Då kan det här inträffa någon enstaka gång. Jag kan bara beklaga.
Slutar äta kyckling
Fredrik är naturintresserad och en riktig fågelkännare. Men några kycklingar vill han inte befatta sig med på ett bra tag.
Mamma Elisabeth går längre än så:
– Jag kommer nog inte äta kyckling mer om jag ska vara ärlig. Man blir ju äcklad.