Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

15-åring var sexslav – i fängelset

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-23

Den 15-åriga flickan greps för rån, men åtal väcktes aldrig. I en månad satt hon instängd i en cell tillsammans med över 20 män. Hon våldtogs otaliga gånger och tvingades till sexuella tjänster för att få mat.

Rättsskandalen i delstaten Para har väckt ett ramaskri i hela Brasilien, i synnerhet som det tidigare avslöjats att en 23-årig kvinna satt inspärrad en månad tillsammans med 70 män i samma delstat.

Den 15-åriga flickan greps i Paras huvudstad Abaetetuba den 21 oktober och satt inspärrad på en lokal polisstation tills medierna fick ett anonymt tips.

– Ingen vet riktigt vad hon anklagades för. Hon var misstänkt för ett rån, men polisen kunde inte tala om för oss vilket rån det gällde. Något formellt åtal väcktes aldrig, säger Miere Cohen, ordförande för brasilianska advokatsamfundets människorättskommission.

Flickans advokat säger att polisen vid ett tillfälle sagt att de inte trodde på att hon var minderårig.

– Det spelar ingen roll om hon var 15, 20, 50, 80 eller 100 år. En kvinna skulle aldrig ha satts i en cell tillsammans med män, säger Paras guvernör Ana Julia Carepa, som lovar att de skyldiga ska få ”avskräckande straff”.

Flickan, som kommer från en mycket fattig familj, är upprörd och mycket rädd, men hon kan identifiera de poliser som spärrade in henne och de fångar som våldtog henne, säger en talesperson för det ungdomshem där hon tagits om hand.