”Vi var aldrig på klubben”

Publicerad 2011-06-02

Han var vid kungens sida – under hela OS

alltid i närheten ”Jag var med honom under hela övningen. Jag var aldrig längre bort än två meter från kungen under hela OS. Vi har aldrig varit på någon sån här klubb”, säger kungens stabschef Håkan Pettersson.

Informationschefen Bertil Ternert skickade i går kväll ut kungens stabschef för att dementera att kungen besökte en strippklubb under OS i Atlanta.

– Jag var aldrig längre bort än två meter från kungen under hela OS. Vi har aldrig varit på någon sån här klubb, säger stabschefen Håkan Pettersson.

HEDERSSAK ”Han lägger sin heder på att kungen aldrig var på den här klubben”, säger kungens informationschef Bertil Ternert om stabschefen Håkan Petterssons avslöjande i går.

I boken ”Den motvillige monarken” påstår författarna att kungen besökte strippklubben Gold Club i Atlanta.

I går offentliggjorde de bandupptagningar där klubbens före detta chef och en servitris berättar att kungen var där under OS 1996.

Aftonbladet publicerade i går kväll ljudklippen i ett tv-inslag på webben.

”Lägger sin heder”

Kort senare kom hovets motdrag.

Informationschefen Bertil Ternert ringde upp redaktionen och bad oss intervjua kungens stabschef Håkan Pettersson – som var adjutant åt kungen 1996 och följde med honom på OS.

– Han lägger sin heder på att kungen aldrig var på den här klubben. Och om han säger nej, då vågar jag ringa er, sa Bertil Ternert.

Var med under hela OS

Generalmajor Håkan Pettersson – som tidigare varit chef för militära underrättelsetjänsten Must – var med under hela vistelsen i Atlanta tillsammans med kungen, drottningen och Victoria.

– Jag var med honom under hela övningen. Jag var aldrig längre bort än två meter från kungen under hela OS. Vi har aldrig varit på någon sån här klubb, säger han.

Trovärdig källa

Enligt Håkan Pettersson tittade kungen bara på sport.

– Vi tittade på idrott. All svensk idrott, friidrott, bågskytte, brottning, pingis, handboll. All idrott som Sverige var del i.

Var ni på några slags inrättningar som kan uppfattas som strippklubbar eller liknande?

– Nej.

Bertil Ternert var i går mycket angelägen om att Håkan Pettersson skulle få komma till tals:

– Han har en lång karriär bakom sig och är respekterad av tusentals personer. Enligt mitt synsätt så är han en källa som är absolut outstanding. Och jag är ju körd och förbrukad som informationschef om jag står och bluffar dig.

Är kungen medveten om den här dementin eller agerar du på eget bevåg?

– Jag har inte pratat med någon annan än Håkan Pettersson. 

ANNONS