Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Toppmoderaterna anmälda av SSU:are

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-05

Paret Cederschiöld anlitade svart arbetskraft

Moderaterna Carl och Charlotte Cederschiöld anmäldes på måndagen till Skatteverket för skattebrott.

Bakom anmälan står SSU:aren Erik Molin.

– Jag tycker att Cederschiölds kommer undan alldeles för lätt. Det är ungefär som när ett barn ertappas med handen i syltburken. Man ger en tillrättavisning och sedan händer inget mer. Nu vill jag att det här ska granskas, säger Molin till aftonbladet.se.

Skandalen växte

Efter flera tunga bakslag för statsminister Fredrik Reinfeldt de senaste veckorna – då bland annat närmaste medarbetaren Ulrika Schenström tvingades gå – fortsatte eländet under helgen.

Först uppdagades att Schenströms ersättare Nicola Clase anlitat svart arbetskraft. Skandalen växte när Aftonbladet kunde avslöja att toppmoderaterna Carl och Charlotte Cederschiöld gjort samma sak.

Sedan 1994 har paret betalat svarta pengar till sin hushållsstäderska. Därmed undanhölls staten 27 718 kronor i skatt.

Vid 8-tiden på måndagsmorgonen anmäldes ärendet av SSU:s Erik Molin.

– Jag ringde till polisen först, men hänvisades till Skatteverket.

Hur ser du på det som avslöjats?

– Jag tycker att det är så jävla pinsamt. Cederschiölds har ändrat sin historia flera gånger. Staten har undanhållits skatt av rent ideologiska skäl.

Bekräftade

Charlotte Cederschiöld, 63, är EU-parlamentariker för moderaterna, medan maken Carl, 62, är regeringens förhandlingsman för Stockholms infrastruktur. Under många år var han också moderaternas starke man i Stockholm.

I söndagens Aftonbladet bekräftade Charlotte Cederschiöld Aftonbladets uppgifter.

– Jag fick tipset från en bekant och hoppade dumt nog på det. Det är beklagligt. Så ska man inte göra, hälsade hon via moderaternas presschef Carl Johan Swanson.