Grävningar efter den försvunna Jimmy, 20

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-30

Kriminalsökhund har markerat i ett skogsområden

Tjugoåringen försvann en julieftermiddag 2004. Polisen sökte bland annat med hund i Rönne å, men utan resultat. Nu tre år senare inleds grävningar i skogsområden där en kriminalsökhund markerat.

Polisen planerar grävningar och sökningar med hundar i utredningen av det förmodade mordet på 20-åringa Jimmy Svensson som försvann i Ängelholm i juli 2004.

Det är nya vittnesuppgifter som gör grävningarna aktuella.

Den 30 juli 2004 anmäldes den då 20-årige Jimmy Svensson försvunnen. Han sågs senast på cykel på Skolgatan i Ängelholm.

Polisen planerar grävningar och sökningar med hundar i utredningen av det förmodade mordet på 20-åringe Jimmy Svensson som försvann i Ängelholm i juli 2004.

Kommissarie Per-Åke Åkesson, chef för polisens cold case-grupp i Skåne, är förtegen om planerna men medger att det handlar om ett eller flera områden i närheten av Ängelholm.

Kriminalsökhund har markerat

Enligt Helsingborgs Dagblad/NST har en kriminalsökhund visat intresse för ett av ställena.

– Att vi inte hittat något där när vi grävt utesluter inte att en död kropp kan ha legat på marken, säger Åkesson till tidningen.

Den 20-årige mannens kropp har inte hittats. Han sågs senast i livet den 29 juli 2004. Det finns sedan tidigare detaljerade vittnesberättelser om olika ställen han ska ha setts på den eftermiddagen, men polisen misstänker nu att vittnena kan ha tagit fel på dag.

– I ett av fallen vet vi med säkerhet att det är så eftersom vi kunnat jämföra med vittnets arbetsschema den 29 juli, säger Åkesson till TT.

Letar fortfarande efter cykeln

Polisen vet också att 20-åringen dagen före försvinnandet besökte de platser som vittnena berättat om.

Enligt alla tillgängliga uppgifter cyklade 20-åringen på en svart Monark herrcykel vid tiden för försvinnandet. Den cykeln har polisen ännu inte fått tag i, men Åkesson anser att den kan vara mycket intressant för utredarna. Han utesluter inte att någon som sett cykeln övergiven har tagit hand om den och att den sedan kan ha bytt ägare flera gånger.

– Den var i gott skick och bör ha varit attraktiv, säger han.

Fallet med 20-åringen i Ängelholm är för närvarande cold case-gruppens högst prioriterade ärende. Parallellt tittar utredarna också på mordet på en 20-årig student utanför Lund 1991. Tidigare i vår fick polisen ett tips om det fallet och därför ska nya förhör hållas senare.

Läs också:

TT , Aftonbladet.se