Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Poliser till sjukhus - attackerades med svärd

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2001-12-12

36-årig man gripen i Helsinborg

Tre polismän skadades vid en inbrytning i en lägenhet i Helsingborg på eftermiddagen. En 36-årig man attackerade dem med ett svärdsliknande föremål. Poliserna fördes till sjukhus med ansiktsskador.

Den dramatiska historien tog sin början redan på onsdagsförmiddagen, då en granne till den misstänkte ringde polisen om ett konstigt pysande ljud inifrån 36-åringens lägenhet. När patrullen kom dit fick de kontakt med mannen i lägenheten, som var aggressiv och vägrade att komma ut.

-Man misstänkte att han var psykiskt sjuk, han har en sådan bakgrund, och att han skulle kunna sätta fyr på hela kåken. Han hotade att skjuta första bästa som kom in i lägenheten och med vetskapen om hans bakgrund och hoten bestämde poliserna sig för att få ut honom, säger Charley Nilsson, informatör vid polismyndigheten i Skåne, till Aftonbladets nätupplaga.

Efter timmar av samtal och förhandlingar genom ytterdörren bestämde sig den tillkallade piketstyrkan från Malmö att ta sig in i bostaden. Vid det laget, runt 16-tiden, fanns sex patruller och ett dussintal poliser på plats.

När polismännen bröt sig in genom ytterdörren möttes de av den rasande mannen som högg mot dem med ett vapen som beskrivs som ett svärd.

Tre polismän skadades och fördes till sjukhus med skärsår i ansiktet. De har inte blivit allvarligt skadade.

Den misstänkte mannen kunde gripas. Han var förutom svärdet beväpnad med en yxa. Vapnen kunde beslagtas. 36-åringen misstänks för olaga hot, grov misshandel och mordbrand. Han hade tillsammans med en 26-årig kvinna som också fanns i bostaden försökt tända eld på lägenheten. Även kvinnan greps. Det fanns tydliga brandskador därinne, enligt polisen.

Daniel Persson

ANNONS