Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Efter stor sökinsats – hittade halvblinda katten

Publicerad 2017-04-16

Den halvblinda katten Fjodor sprang bort – men efterlysningen spreds snabbt i sociala medier. Nu är han hittad, skriver 24Blekinge.

– Detta bevisar att man inte ska ge upp, säger Madelene som varit i spetsen i jakten.

Fem veckor gammal hittades kattungen Fjodor i ett dike. Tack vare engagerade kattvännerna Madelen Löfgren och Emelie Algotsson fick han en ny chans i livet. Katten, som visade sig vara halvblind, fick ett nytt hem i Esketorp utanför Nättraby i Blekinge.

Men för tretton dagar sedan flyttade hans nya familj in nya möbler i bostaden – och Fjodor smet ut.

– Vi har varit ute dag och natt i nästan två veckor och letat, säger Madelene Löfgren.

Emelie och Madelene fick in löpande information från personer som sett Fjodor – men kände länge att de var ett steg efter hela tiden. Att katten inte kan se rörelser är ett ytterligare problem.

– Han är väldigt tuff, han har jättemycket personlighet. Men det är svårt att tänka sig att han vet eller förstår hur man jagar möss och såna grejer.

”Bästa sen jag fick barn”

I en Facebookgrupp har det gått att följa jakten på Fjodor. Där har många engagerat sig – och Madelene och Emelie delade ut mängder av lappar om den bortsprungna katten.

– Det är många som delar inlägg och hjälper till att dela ut lappar, och sen är vissa som har hästar som är ute i skogarna. De har också hållit koll, säger Madelene.

På söndagseftermiddagen bar kompisarnas enträgna engagemang frukt. Madelene hade hela tiden varit ”stensäker” på att katten var vid liv – och plötsligt hörde en dam av sig. Hon hade hittat Fjodor, lite tilltufsad och med ganska mycket fästingar, men vid liv.

– Känslan är helt obeskrivlig, så sjukt. Detta bbevisar bara att man inte ska ge upp, säger Madelene.

Hon fortsätter:

– Det här är den bästa känslan sedan jag fick barn.

Följ ämnen i artikeln