Skrållan försvann – kom hem efter 8 år

Publicerad 2017-04-17

Här återförenas lillmatte Maja Vestersten med katten Skrållan.

För åtta år sen försvann Skrållan från familjen Vestersten. Men åtta år och ett namnbyte senare är de återförenade.

– Det känns ju helt otroligt, jag trodde aldrig jag skulle få se henne igen, säger matte Katarina.

För åtta år sedan löpte katten Skrållan, som bodde hos familjen Vestersten i Södertälje, för första gången. Då smet hon ut ur huset – och trots att familjen på alla sätt försökte få tag i sin älskade katt dök hon aldrig upp.

Sedan dess har hon varit försvunnen. Men när Svenska kattskyddsförbundet hittade en spräcklig katt i Södertälje hamnade den i Södertälje katthems vård. Sedan sattes en annons in i lokaltidningen.

– Då läste matte det här på väg hem från jobbet, såg en bild och tänkte direkt att det här måste vara Skrållan, säger Astrid Åkesson på katthemmet.

”Känns otroligt”

Matte heter Katarina Vestersten. Även om hon kände sin katt som Skrållan hade hon varit med om ett namnbyte på katthemmet – och var nu känd som Estella. Katarina och dottern Maja begav sig till katthemmet.

Med hjälp av gamla bilder på Skrållan gick det att säkerställa att de hade rätt. Några dagar senare fick katten följa med hem.

– Det känns ju helt otroligt att få tillbaka katten. Jag trodde inte jag skulle få se henne mer, säger Katarina.

”Väldigt sällsynt”

Astrid Åkesson berättar att det var ett minst samt känslosamt möte när familjen fick träffa sin förlorade medlem igen.

– Det här är väldigt sällsynt, och vi är förstås fantastiskt glada och överraskade här också, säger hon.

Estella har fått byta namn till Skrållan igen, och nu är hon tillbaka hos sin familj. Där har två nya katter hunnit flytta in de senaste åtta åren – något som inte gått helt smärtfritt hittills.

– Det har varit ganska fräsigt hittills. Det är ju en fråga om hierarki, vem som bestämmer. Just nu verkar det vara Skrållan, säger Katarina.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln