Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Anita, Annette

Inget misstänkt brott bakom dödsbrand

TT

Publicerad 2024-09-06 14.44

Tre barn och en äldre kvinna omkom i en brand i Karlskrona i juli. Arkivbild.

Förundersökningen om misstänkt mordbrand i Karlskrona i juli har lagts ner. Fyra personer omkom – tre barn och en äldre kvinna.

Räddningstjänsten larmades om händelsen vid lunchtid på söndagen den 7 juli, och när man väl kommit till platsen var det en fullt utvecklad brand.

Senare samma dag meddelades att kvinnan och två av barnen avlidit. Två dagar senare kom beskedet att också det tredje barnet avlidit på sjukhus.

Orsaken till branden är inte helt fastslagen. Den tekniska undersökningen visar att det inte finns några tekniska fel på elektronisk utrustning eller något elsystem i lägenheten, uppger polisens presstalesperson Thomas Johansson.

– I den brandtekniska undersökningen säger man att branden har startats avsiktligen eller genom slarv med eld och glöd, säger han till TT.

– Men det finns ingenting i förundersökningen som talar för att det är någon som avsiktligen har startat branden, framhåller han.

Det har bara brunnit i ett sovrum och branden startade runt sängarna. De tre barnen och kvinnan har utsatts för syrebrist i kombination med rökgaser, vilket lett till dödsfallen, uppger Thomas Johansson.