De ska göra Sveriges tuffaste matprogram
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-24
Per Morberg i juryn i nya ”Mat-Idol”
Amatörkockarna är vana vid att laga mat till familj och vänner.
Men plötsligt kastas de in i matlagning på professionell nivå och grillas av en jury stjärnkockar.
Deltagarna kommer få det hett om öronen i TV4:s nya satsning ”Sveriges mästerkock”.
Programmet är upplagt på ungefär samma sätt som ”Idol”. En jury håller uttagningar på flera ställen i landet och väljer ut en skara deltagare till nästa runda. Dessa blir sedan drillade i matlagning för att sedan bli utslagna en efter en i veckofinaler.
”Sveriges mästerkock” börjar spelas in i slutet av september för att sändas på TV4 i vår.
Juryn består av de välrenomerade kockarna Markus Aujalay och Leif Mannerström tillsammans med ”Vad blir det för mat”- Per Morberg, som nu får ta steget från över TV4 plus till huvudkanalen .
– Han känns självklar. Morberg är både en duktig kock och programledare, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent för programmet .
TV4:s nya matprogramssatsning ”Sveriges mästerkock” är en svensk version av ”Master chef”. Formatet är ursprungligen brittiskt, men har sänds i flera länder, bland annat USA, där den ökände kocken Gordon Ramsey ingår i juryn.
Men det blir inte bara hårda tag.
– Juryn kommer inte bara bedöma deltagarna, de kommer också att coacha och tipsa dem, säger Matilda Snöwall.