Favoritkocken i kummeltrubbel
Publicerad 2012-01-25
Kummel, svamp eller lever.
Sigrid valde inte taktiskt i kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock”.
Och då var det slut på hyllningar från domarna.
Sigrid Bárány, 36, gjorde bäst ifrån sig under förra avsnittet av ”Sveriges mästerkock”. Därför fick hon välja kvällens viktigaste råvara.
Kummel, svamp eller gödkalvlever.
Där Sigrid är van vid att laga lever klarar en del andra deltagare knappt av vid att röra vid maten. Därför räknade många med att hon skulle välja just lever.
– Jag tror Sigrid kommer vara taktisk. Allt annat vore puckat. Det är ju ändå en tävling, säger deltagaren Josephine Lindqvist, 25.
Valde bort lever
Vilket var precis det som Sigrid inte gjorde. Till mångas förvåning valde hon i stället kummeln.
– Alla andra trodde att jag skulle välja lever om jag fick en chans. Men jag valde kummeln för att det var för den som jag fick mest puls för just då, säger Sigrid till Nöjesbladet.
Sagt och gjort. Hon tillagade en smörstekt kummel och serverade domaren Leif Mannerström. Som gav ett svalt omdöme.
– Jag tycker inte det här är det bästa du har gjort. Det går absolut äta. Men det är lite spretigt, säger han i programmet.
Tappade topplacering
Och det kostade Sigrid placeringen i toppskiktet bland mästerkockarna.
Men hon slår ifrån sig kritiken från deltagaren Josephine. För Sigrids del handlar det om att laga mat efter känsla. Inte efter taktik.
– Jag tror inte på att tävla genom att ställa till krångel för andra. Utan genom att göra så bra ifrån mig som möjligt. Annars hade jag svikit maten, säger hon.