Strutspizza godast i Sverige
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-04
Kan struts funka på pizzan? Självklart! Strutspizzan gjorde Hassan Saraoe från Kalmar till svensk mästare i pizzabakning på onsdagen.
Hassan Saraoes ”Exotisk Strutspizza” med marinerad strutsfilé, mango, chili och koriander drog längsta strået när SM i pizzabakning avgjordes i Stockholm.
– Jag kämpade hårt och nu är jag jätteglad. Jag tycker strutspizzan är världens godaste, säger vinnaren Hassan Saraoe till TT.
Att få till en perfekt strutspizza görs inte i en handvändning. Den kräver sin pizzakock. Struts bränns lätt vid och man måste kunna råvaran för att göra den perfekt. Men Saraoe lyckades med uppgiften.
– Det var en wow-upplevelse när jag smakade! Det var väldigt annorlunda smaker för att vara en pizza. Här var något unikt som vi inte har sett tidigare, säger David Khabbazi, projektansvarig för Pizza-SM, till TT.
– Konkurrensen var väldigt hård. Men i sammansättningen av poängen vann Hassan Saraoe ändå ganska överlägset, fortsätter Khabbazi som inte ingick i den åtta man starka juryn.
Nu ska Hassan Saraoe representera Sverige när Europas bästa pizzabagare koras.
TT