Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Gustav Adolf

5 läckra lunchlådor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-11

Kristina Eriksson, matkreatör som gjort många av recepten på Viktklubb.se, väljer 5 rätter som passar i lunchlådan och delar med sig av sina bästa tips för hur du gör matlådan till något att längta till.

Kristina Eriksson är matkreatör.

Tips 1: Välj rätter som känns lite lyxiga som du verkligen gillar, så du riktigt längtar till matlådan.

Tips 2: Välj gärna rätter som blir bättre dagen efter, till exempel grytor och pajer. Ugnsbakade grönsaker är utmärkt mat att ha med: lätt att göra mycket av och gott dagen efter.

Tips 3: Soppa blir ofta godare dagen efter. Förvara i en liten hink så att inte soppan åker ut. Ta med bröd och/eller frukt så du blir mätt. Tillsätt gärna grönsaker till grytan eller riset, då kan man hoppa över salladen med gott samvete.

Tips 4: Om man ska röra ner färska grönsaker (till exempel ruccola eller tomat) mot slutet: ta med det separat.

Tips 5: Ta med små tillbehör, som stenbitsrom, pesto, oliver eller riven ost, och servera till. En liten kall röra eller sås baserad på keso, yoghurt eller fil är också gott.