Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Teodor, Teodora

Oemotståndligt god

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-01

– Smal nötkaka med mersmak

Tillagningstid 45 minuter
1 portion = 227 kcal
Antal portioner: 12

Ingredienser

50 gram margarin
2 st ägg
2 dl socker
1 dl hasselnötter
2 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl mellanmjölk
2 dl lättsockrat äppelmos
50 gram mörk choklad
2 msk grovt hackade hasselnötter

Instruktioner

Smörj och bröa en rund tårtform. Smält margarinet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mal nötterna. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik. Rör ner blandningen, smält margarin och mjölk i äggsmeten. Bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn med en provsticka, när stickan är torr är kakan färdig.

Låt kakan svalna. Dela den på mitten. Bred på äppelmoset. Lägg på den andra halvan och bred på smält choklad. Toppa med grovhackade hasselnötter. Baka gärna kakan dagen innan du ska äta den, så att den får safta till sig.